top of page
Olivia-porukka_edited.jpg

Tietoa meistä

Kiuruveden vapaa nuorisoteatteri on nuorisolle suunnattu harrastajateatteri, joka tuottaa omannäköistään teatteria nuorten ehdoilla alusta loppuun saakka. Harrastajat ovat pääsääntöisesti yläkoulu- ja lukioikäisiä nuoria.

Kiuruveden vapaa nuorisoteatteri

Teatteri perustettiin kesällä 2016 ja teatterin perustamista olivat toteuttamassa Aapo Falck, Iikka Kämäräinen ja Justus Blomberg, apunaan Merita Saraste, joka toimi teatterin ensimmäisenä puheenjohtajana. Perustamisen taustalla oli toive saada nuorille enemmän vaikuttamisen ja itsensä ilmaisun mahdollisuuksia teatterissa.

Jokainen teatterin näytelmä on ollut alusta asti täysin nuorten ideoima, käsikirjoittama ja ohjaama. Ohjaajat on valikoitu innokkaista teatterilaisita, joilla on ollut näkemystä näytelmien toteuttamiseen. Nuorisoteatteri onkin antanut erinomaiset eväät monelle nuorelle teatterin tekemiseen monella eri tasolla.

Kiuruveden vapaa nuorisoteatteri on toimintansa aikana ollut mukana useissa yhteistyöprojekteissa, tapahtumissa ja konserteissa ympäri Pohjois-Savoa. Vuonna 2016 teatteri osallistui TEATERIS 2016 karsintaan Iisalmessa ja raivasi tiensä Vaasaan, valtakunnalliseen TEATERIS katselmukseen. Kotiin teatteri palasi 500€ stipendin, sekä Aapo Falckille myönnetyn kunniakirjan kera.

Teatterin toiminta on herättänyt paljon kiinnostusta ja harrastajina toimii edelleen peräti 30 nuorta. Teatterin tavoitteena on toteuttaa vuosittain 2 näytelmää, tai osallistua muulla tavoin teatterin tekemiseen Pohjois-Savossa, esimerkiksi keikkailemalla tapahtumissa.

ESIINTYMISPAIKKA

Kiuruveden kulttuuritalo,

Lähteentie 10 A, 74700 Kiuruvesi

SÄHKÖPOSTI

SEURAA MEITÄ SOMESSA!

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
bottom of page