top of page

Kiuruveden
vapaa nuorisoteatteri

Kiuruveden kulttuuritalo - Lähteentie 10 A, 74700 Kiuruvesi

Kiuruveden vapaa nuorisoteatteri perustettiin kesällä 2016. Teatterin idea on edistää Kiuruveden teatteritoimintaa ja ennen kaikkea luoda nuorille mahdollisuus tuottaa oman näköistään teatteria.

 

Teatterin toiminta perustuu nuorison omaan kädenjälkeen. Jokainen näytelmämme on alusta loppuun täysin nuorten itsensä luoma ja täten jokainen näytelmämme on ainoa laatuaan ja ainutkertainen.

Kiuruveden vapaa nuorisoteatteri on saavuttanut paljon. Osallistuimme vuoden 2016 TEATRIS2016 -katselmukseen Iisalmessa Unelmat Näyttämölle -musikaalin työryhmän voimin. Esitys ylitti odotukset ja teatterimme pääsi mukaan Vaasassa järjestettyyn valtakunnalliseen teatterikatselmukseen. Katselmuksen jälkeen Kiuruveden vapaa nuorisoteatteri palkittiin 500 € stipendillä ja Aapo Falck myös henkilökohtaisella kunniakirjalla.

Esitykset ja teatterimme toiminta sijoittuvat pääsääntöisesti Kiuruveden kulttuuritalolle, Kiurusaliin. Kiurusalin nouseva katsomo tarjoaa yhteensä 312 paikkaa ja 4 invapaikkaa. Teatterimme ei kuitenkaan tunne rajoja esiintymispaikkojen suhteen ja meidät voikin kohdata esiintymässä esimerkiksi kulttuuritapahtumissa.

Esteettömyys
Ikärajat

Kiuruveden kulttuuritalon Kiurusali tarjoaa neljä katsomosta irroitettavaa invapaikkaa, jotka mahdollistavat pyörätuolin asettamisen osaksi teatterikatsomoa. Tarvittaessa invapaikkoja on mahdollista järjestää lisää ensimmäiselle penkkiriville. Avustajalta emme peri lippumaksua.

Pysäköinti

Teatteriesityksiin saavuttaessa pysäköintialueena toimii Kiuruveden kulttuuritalon edustalla sijaitseva pysäköintialue. Kulttuuritalon pysäköintialue on laaja, joten teatteriin voi saapua myös linja-autoilla.

Väliaikatarjoilut

Teatterimme esitykset eivät pääsääntöisesti ole ikärajoitetuja, vaan soveltuvat kaiken ikäisille. Osa näytelmistämme sisältävät kuitenkin voimakasta kielenkäyttöä tai muuta herkimmille sopimatonta sisältöä. Ilmoitamme mahdollisista ikäsuosituksista tai sisältövaroituksista nettisivuillamme.

Teatteriesitysten väliaikatarjoiluista vastaa Kiuruveden kulttuuritalon tiloissa toimiva Kahvila-Ravintola Iltalypsy. Iltalypsyn tarjoilut takaavat varmasti entistä maistuvamman teatterielämyksen.

bottom of page